Μπαλάφας: «Μόνο ο Μητσοτάκης έχει μανία με τις εκλογές»

Κανένας Έλληνας δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών παρά μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε μεταξύ άλλων ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν έρθει η ώρα τους, ενώ αναφέρθηκε και στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, κανείς δεν επιθυμεί εκλογές εκτός από τον κ. Μητσοτάκη που έχει μανία με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα πηγαίνει στις 20 Αυγούστου για μία καθαρή έξοδο χωρίς τέταρτο μνημόνιο και πιστοληπτική γραμμή όπως θέλουν οι κ.κ Στουρνάρας και Μητσοτάκης. Φυσικά και θα υπάρχει παρακολούθηση. Όταν ανήκεις σε μια υπερεθνική οικονομική οντότητα, όπως στην Ευρωζώνη, είναι φυσικό να υπάρχει παρακολούθηση, πόσω μάλλον σε χώρες που μόλις βγήκαν από το μνημόνιο.

Το ίδιο συνέβη στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, στην Ιρλανδία. Είναι μεγάλη εθνική επιτυχία ότι η χώρα βγαίνει από τη μνημονιακή περιπέτεια».

Αποφόρτιση των νησιών

Ο Γιάννης Μπαλάφας ρωτήθηκε και για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, με τον Υπουργό να τονίζει πώς «η αιχμή του δόρατος είναι στην αναλογική κατανομή μεταναστών που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης, με την Κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφορτίσει τα νησιά με μεταφορά ατόμων που μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα».