Μπλόκο στους πρόσφυγες μέσω αλλαγής συντάγματος επιθυμεί η Ουγγαρία

Σε συνταγματική αλλαγή σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να θέσει μπλόκο στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ζητά μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων.

Την πληροφορία έδωσε στο φως της δημοσιότητας του κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας MTI επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, τον βουλευτή Μάτε Κόκσις.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν έπειτα από την σαρωτική νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 8ης Απριλίου, έχει αποκτήσει τον απαιτούμενο αριθμό εδρών (2/3) προκειμένου να μπορεί να προχωράει ελεύθερα σε συνταγματικές αλλαγές.

Το 2016 το κυβερνών κόμμα είχε ξαναπροσπαθήσει να προβεί σε αντίστοιχη συνταγματική αλλαγή, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτικών ψήφων καθώς το αντιπολιτευόμενο κόμμα Jobbik δεν στήριξε την πρόταση.

Ακόμα όμως, ο Κόκσις ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Όρμπαν σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στην βουλή της χώρας ένα νομοσχέδιο με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος», το οποίο θα προβλέπει αυστηρότερη νομοθεσία όσον αφορά τη λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του γεννηθέντος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

Εξάλλου στο παρελθόν ο πρωθυπουργός της χώρας είχε κατηγορήσει τον Σόρος ότι προσπαθεί να «πλημμυρίσει» την Ουγγαρία με μουσουλμάνους μετανάστες.