Φωτ. αρχείου

Μυτιλήνη: Σύλληψη των 120 μεταναστών και προσφύγων που διαμαρτύρονταν

Στη σύλληψη και των 120 ενηλίκων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονταν το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, προχώρησε η αστυνομία. Οι αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, είχαν καταλάβει την πλατεία από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης την πλατεία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου, ενώ μαζί τους συνελήφθησαν και δυο Έλληνες, αλληλέγγυοι σε όσους βρίσκονταν το πρωί στην πλατεία.

Οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους, με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης στη Μυτιλήνη

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία, κυρίως από το διαδίκτυο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τραυματίστηκαν 30 άτομα από την επίθεση

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ανέρχονται στους 30. Οι περισσότεροι έχουν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.