Φωτογραφία αρχείου

Ν. Καραγιαννακίδης: Παράνομο το ΜοU Τουρκίας – Λιβύης

“Τα μεγάλα προβλήματα της πόλης είναι ο ΟΑΣΘ και το μετρό”, δήλωσε ο δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραγιαννακίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Απλά επικίνδυνοι”. Ο κ. Καραγιαννακίδης θα σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα κάθε Παρασκευή από τις 17:00 μέχρι τις 18:00, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4.

Για τον ΟΑΣΘ

“Υπάρχει μια κινητικότητα στον ΟΑΣΘ και έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια θα έλεγα. Υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις για μίσθωση λεωφορείων και για παραχώρηση κάποιων γραμμών σε ΚΤΕΛ, γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο ΟΑΣΘ, έτσι όπως τον κατήντησε η προηγούμενη διοίκηση και η προηγούμενη κυβέρνηση, που χωρίς λόγο και αιτία τον κρατικοποίησε μέσα σε μια νύχτα. Η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να αποζημιώσει τους μετόχους, κατήργησε τις μετοχές τους με μια αντισυνταγματική, θα έλεγα εγώ, νομοθετική πράξη. Οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά με τις αστικές συγκοινωνίες, όπου περιμένουν μισή ώρα για ένα λεωφορείο που είναι ασφυκτικά γεμάτο. Την προηγούμενη διοίκηση είχε αναλάβει ο πατέρας του Νίκου Παππά, ο Στέλιος Παππάς, ο οποίος ήταν 80 ετών και δεν υπήρχε πρόβλημα. Για τον διοικητή του νοσοκομείου στην Καρδίτσα ξεσηκώθηκε όμως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Για μια τόσο ευαίσθητη εταιρεία όπως ο ΟΑΣΘ, δεν υπήρχε πρόβλημα να ανατεθεί η διοίκησή της σε έναν 80χρονο, που ήταν εντελώς άσχετος με το ζήτημα. Και αυτό φάνηκε στην πράξη”.

Για το μετρό και τον σταθμό Βενιζέλου

“Θεωρώ ότι αν λειτουργούσε το μετρό, χωρίς τον σταθμό βενιζέλου, όπως ήθελε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά δεν θα είχαμε μετρό στο κέντρο. Θα σταματούσε στη στάση της Αγίας Σοφίας και μετά δεν θα υπήρχε άλλη στάση ως το τέρμα. Πιστεύω ότι η απόφαση για την επεξεργασία, την αφαίρεση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, θα αναδείξει πλήρως τα ευρήματα. Μάλιστα, θα αυξηθεί και η υπεραξία των καταστημάτων που βρίσκονται εκεί. Θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση που λήφθηκε”.

Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ως δήμαρχο

“Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα. Καταρχάς μου άρεσε η τοποθέτησή του σχετικά με το μετρό. Είναι κι αυτός υπέρ της απόψεως να γίνει ο σταθμός Βενιζέλου, βγάζοντας και τοποθετώντας ξανά τα αρχαία στο σημείο. Περιμένω να δω στον τομέα των απορριμάτων και της στάθμευσης στο κέντρο, που είναι σοβαρά προβλήματα, πώς θα εξελιχθεί η πολιτική του. Κινείται σε καλούς ρυθμούς, δεν έχω να εντοπίσω κάτι αρνητικό στους πρώτους τέσσερις μήνες, αλλά δεν βιάζομαι και να του αποδώσω κάτι θετικό”.

Για το μνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης

“Πρόκειται για ένα μνημόνιο που υπογράφτηκε από κάποιον πρόεδρο ενός υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης, από μια άτυπη κυβέρνηση που δεν έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας, και ο ίδιος δέχθηκε εξουσιοδότηση για να υπογράψει ένα τέτοιο μνημόνιο. Δεύτερον, υπογράφτηκε μια αμυντική συνεργασία, η οποία επίσης είναι παράνομη. Τρίτον, όσον αφορά την υποτιθέμενη ΑΟΖ που αναγνώρισε το ένα κράτος στο άλλο, αυτή είναι εντελώς ανεδαφική και από άποψη διεθνούς δικαίου και γεωγραφικά. Δεν μπορείς να παραβλέπεις ολόκληρο το νησί της Κρήτης, το Καστελλόριζο και την Κω”.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

“Θεωρώ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν σήμερα, ως την πιο κρίσιμη συνάντηση των τελευταίων 20 ετών, μεταξύ ηγετών των δύο χωρών. Η Τουρκία θα συνεχίσει την κλιμάκωση των προκλήσεων. Δεν θα μείνει στην υπογραφή του μνημονίου με την Λιβύη”.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

“Είναι μια θλιβερή συμφωνία σε όλα της τα σημεία. Δεν έχει απολύτως κανένα θετικό όφελος για μας. Αν δεν μπουν τα Σκόπια στην ΕΕ, μπορούν να μην τηρούν τη συμφωνία και να λέγονται απευθείας Μακεδονία, όπως κάνουν αυτή τη στιγμή”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Καραγιαννακίδης εδώ: