Ν. Νίτσας: «Θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

“Ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνει καμπάνιες για να μηδενίσει τη φούσκα του αντιεμβολιαστικού κινήματος, γιατί θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές”, δήλωσε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Νίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Flash Magazino”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. Ο κ. Νίτσας καταφέρθηκε εναντίον των αντιεμβολιαστών, τονίζοντας πως βασίζονται σε δοξασίες και όχι σε επιστημονικά δεδομένα, με αφορμή τον θάνατο του 8χρονου αγοριού από διφθερίτιδα, το οποίο ήταν ανεμβολίαστο.

“Δεν γνωρίζω αν είναι από νόσηση ή από κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση αν είναι όντως θάνατος από διφθερίτιδα, είναι ένας θάνατος μετά από 20 περίπου χρόνια στη χώρα μας από την εν λόγω ασθένεια, και πραγματικά δείχνει και το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με τη φούσκα του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνει καμπάνιες για να μηδενίσει τη φούσκα αυτή, γιατί θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές λόγω κάποιων που δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά σε δοξασίες του αντιεμβολιασμού”.

Ν. Νίτσας: «Θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»
O κ. Νικόλαος Νίτσας

Ερωτηθείς για το αν το κίνημα του αντιεμβολιασμού βρίσκεται σε μεγαλύτερη έξαρση στην Ευρώπη, απ’ ό,τι στην Ελλάδα, ο κ. Νίτσας δήλωσε τα εξής: “Τα νούμερα στην Ευρώπη είναι χειρότερα. Πρόσφατα στην Γερμανία θεσπίστηκε και κάποιο πρόστιμο για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Εγώ δεν βλέπω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος από τους δημόσιους φορείς, ώστε τα παιδιά να εμβολιάζονται. Τα ανεμβολίαστα παιδιά θα πρέπει, κατά την είσοδό τους στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό, να εμβολιάζονται υποχρεωτικά και να λαμβάνουν αυτό που πρέπει να λάβουν, προκειμένου να προστατεύσουν και τους εαυτούς τους και τους γύρω τους”.

Επίσης τόνισε πως “στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε λιγότερα κρούσματα ιλαράς, απ’ ό,τι στη Νότια Ελλάδα. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια απ΄όλους μας, και από το υπουργείο, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να πείσουμε τον κόσμο ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή”.

Ο κ. Νίτσας μίλησε και για την πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης να νοσηλεύσει στις κλινικές της πόλης, τραυματίες από τον φονικό σεισμό της Αλβανίας. Όπως ανέφερε: “αναλάβαμε μια πρωτοβουλία ως ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση της γειτονικής χώρας. Σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές της πόλης, θα έρθει ένας αριθμός τραυματιών δωρεάν εννοείται, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε κλινικής. Οι ιατρικές υπηρεσίες από τα μέλη του ιατρικού συλλόγου θα είναι κι αυτές δωρεάν. Επικοινώνησα με την πρόξενο της Αλβανίας για να συντονιστούμε”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Νίτσας εδώ: