Ν. Σοφιανός για προσφυγικό: Αναγκαίο να έρθουμε σε αντίθεση με τις συμφωνίες εγκλωβισμού

«Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, υλοποιεί τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που καταδικάζει σε διπλό εγκλωβισμό, μέσα και από τον γεωγραφικό προσδιορισμό, χιλιάδες ανθρώπους», υποστήριξε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή παρέμβασή του στον τ/σ «OPEN», σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

   «Εμείς λέμε ότι πρέπει να κλείσουν εδώ και τώρα τα hot spots του αίσχους», ανέφερε ο κ. Σοφιανός και πρόσθεσε: «Αυτός ο κόσμος έχει προορισμό και πρέπει να πάει στις χώρες προορισμού. Η Ελλάδα πρέπει να διευκολύνει αυτή την κίνηση». Στη συνέχεια ανέφερε πως «χρειάζεται να αναδείξουμε, ότι η κυβέρνηση με τη “στρόφιγγα που προσπαθεί να σφίξει”, αξιοποιώντας και ένα κλίμα καταστολής, υιοθετεί ρατσιστική ατζέντα, υιοθετεί τέτοιες φωνές και άλλες».

   Όπως εκτίμησε «το θέμα δεν είναι η συχνότητα των περιπολιών, αλλά ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στη θάλασσα θα πρέπει να σωθεί» για να συμπληρώσει πως «παίζονται παιχνίδια της Τουρκίας με τις ζώνες διάσωσης».

   «Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας, γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο, ατελείωτο στρατόπεδο εγκλωβισμένων ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να στηριχτούν και να πάνε στις χώρες προορισμού, κόντρα στη Συνθήκη και του Δουβλίνου 3» τόνισε.

   Και κατέληξε: «Εάν δεν έρθεις σε αντίθεση με αυτές τις συμφωνίες, δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστείς με δεδομένο ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους» κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.

©Πηγή: amna.gr