Βούτσης: Κοινοβουλευτικά αδιανόητη η επιμονή για εξαίρεση Πολάκη,Τζανακόπουλου

Κοινοβουλευτικά αδιανόητη χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την επιμονή της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Βούτσης και εξήγησε: «Όσο είναι αυτονόητο ότι η εκάστοτε πλειοψηφία μέσα στη Βουλή έχει τον πρώτο λόγο και στις συνθέσεις των Επιτροπών είτε των διαρκών, είτε των εξεταστικών και των προανακριτικών και άρα έχει μία προτεραιότητα και στη διαδικασία αλλά και στην τελική απόφαση, άλλο τόσο είναι αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν μία πλειοψηφία, οποιαδήποτε πλειοψηφία να ορίζει το ποιοι θα είναι από την άλλη πλευρά, από τη μειοψηφία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το έγγραφο που παρουσιάζεται σήμερα στη εφημερίδα «Καθημερινή»  και σύμφωνα με το οποίο, δύο από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι οι ίδιοι που εξετάστηκαν ως μάρτυρες στις ΗΠΑ, επεσήμανε ότι «το έγγραφο αυτό καθιστά απολύτως έωλη και ανακριβή την όποια υπόνοια περί σκευωρίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό- μεταναστευτικό τόνισε ότι θα πρέπει οι δήμοι της χώρας να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί με τολμηρή και σύγχρονη στάση κι όχι κραυγές εκφοβισμού.

Έκανε λόγο για νέο-συντηρητική και καθεστωτική αντίληψη που διαπερνά τη χώρα, λέγοντας: «Ένα νέο-συντηρητικό κύμα από μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Υπάρχει σάρωμα, λαίλαπα νέο-συντηρητισμού. Η κοινωνία βρίσκεται σε κίνηση και θα δούμε πολύ σύντομα ότι θα υπάρξουν δημιουργικές αντιστάσεις και αντιδράσεις. Δεν εννοώ βίαιους ακτιβισμούς».

Tέλος, μιλώντας για την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η Αριστερά με το οπλοστάσιο που είχε, έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια… Κάθε ημέρα που περνάει η δυνατότητα της επανόδου της Αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης στη χώρα θα γίνεται όλο και πιο ορατή, σε μία Ευρώπη όπου ο Αριστερός προοδευτικός πόλος και ο Δεξιός συντηρητικός νεοφιλελεύθερος πόλος είναι πλέον πολύ ορατοί και διακριτοί».

Υποστήριξε τέλος ότι «ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε έχει μείνει σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την Αριστερή διακυβέρνηση και πιστεύω ότι κάθε ημέρα που περνάει, η δυνατότητα της επανόδου της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης στη χώρα θα γίνεται όλο και πιο ορατή».

 

©Πηγή: amna.gr