“Να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί άσκησης πιέσεων σε εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ”

Έρευνα για τα νέα δεδομένα που ανακύπτουν μετά την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητεί η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας την περίοδο 1997-2014.

Η βουλευτής ζητεί συγκεκριμένα να προσέλθει για κατάθεση στην Εξεταστική εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα «έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των επιθεωρητριών Δημόσιας Διοίκησης» και «στις 5-4-2018 αναίρεσε ενόρκως την αρχική κατάθεσή του σχετικά με τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, η βουλευτής επικαλείται χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ότι «πολλοί εργαζόμενοι έχουν υποστεί πίεση και εκφοβισμό από μετακλητούς συνεργάτες του κ. Πολάκη αλλά και από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες του αν. υπουργού».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υπογραμμίζει ότι «η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει διερευνήσει καταγγελίες αναφορικά με παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουν θέσει υπ’ όψιν της οι εργαζόμενοι».

«Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν καταλυτικά το έργο της επιτροπής μας, καθώς α) τίθεται εν αμφιβόλω σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού και β) καταγγέλλονται σημαντικά ποινικά αδικήματα» σημειώνει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προσθέτει: «Για να διαφυλάξει το κύρος και την αντικειμενικότητά της, η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να στηρίζεται μονομερώς σε στοιχεία προερχόμενα από ανώνυμες καταγγελίες και σε έωλους μαθηματικούς υπολογισμούς του κ. Πολάκη. Αντίθετα οφείλει να διερευνά σε βάθος κάθε καταγγελία, ιδίως όταν είναι επώνυμη και δίδεται ενόρκως. Επιπλέον, οφείλει να μεριμνά για τη λήψη κάθε (επώνυμου) εγγράφου στοιχείου που μπορεί να συμβάλει στο έργο της».

Με βάση τα παραπάνω η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητεί από τον πρόεδρο της Εξεταστικής να κληθεί προς κατάθεση ως μάρτυρας ο καταγγέλλων υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προς διερεύνηση της αλήθειας, μετά την ανάκληση της αρχικής κατάθεσής του. Ζητεί, επίσης, να υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Διαφθοράς και τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Εξεταστική όλες οι υποβληθείσες μέχρι σήμερα αναφορές του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: ΑΜΠΕ