Να παραδώσουν τις έδρες κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ο Γ. Σγουρός

Επιβεβαίωση των θέσεών του, σε ότι αφορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, διαπιστώνει ο Γ. Σγουρός με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση τεσσάρων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του, «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» , την περασμένη εβδομάδα.

«Οι εμπνευστές του νόμου¨σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Σγουρός, «μπορούν να αισθάνονται πλέον ‘υπερήφανοι’ για τον απόλυτο εξευτελισμό του θεσμού, που έχει γίνει έρμαιο υπόγειων συναλλαγών, όπως φυσικά και η κυβέρνηση που δεν έπραξε τίποτε για να σταματήσει το ‘προμελετημένο έγκλημα’, θυσιάζοντας στο βωμό της ‘κυβερνησιμότητας’ βασικές αρχές της δημοκρατίας». Η παράταξή μας, αναφέρει ο κ. Σγουρός «πάντοτε πορεύθηκε και λειτούργησε με βάση αξιακούς και ηθικούς κώδικες και κανόνες και έτσι θα συνεχίσει». Για το λόγο δε, αυτό , καλεί τους περιφερειακούς συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν, «να παραδώσουν τις έδρες τους ώστε να μην υπάρξει παραχάραξη της λαϊκής εντολής».

Αν δεν το πράξουν, τονίζει ο κ. Σγουρός, «η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, να μην δώσει στους ανεξαρτητοποιηθέντες περιφερειακούς συμβούλους έμμισθες θέσεις ευθύνης, συμβάλλοντας στον εκχυδαϊσμό και εκμαυλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης».

 

©Πηγή: amna.gr