ΝΔ: «Άδειασμα» στην παραιτηθείσα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

«Άδειασε» την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης η ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Τάσου Γαϊτάνη.

Λίγο νωρίτερα, η Φαίη Νικητοπούλου είχε υποβάλει την παραίτησή της, μετά το σάλο για τη ρατσιστική επιστολή την οποία είχε υπογράψει.

Η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη:

«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί  το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος».

«Άδειασμα» και από την κεντρική ΟΝΝΕΔ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανακοίνωση καταδίκης και αποστάσεων εξέδωσε και η Κεντρική Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ:

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα».

Η επιστολή που «έκαψε» την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Το θέμα πήρε διαστάσεις, όταν η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης έδωσε στη δημοσιότητα ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε αυτήν, η τοπική νεολαία της ΝΔ εξέφραζε την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά μεταναστών στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Μάλιστα, σε αυτήν γινόταν λόγος για τον κίνδυνο εμφάνισης πανδημιών όπως η φυματίωση και η ευλογιά, το φόβο σεξουαλικής παρενόχλησης των κοριτσιών επειδή οι ανήλικοι μετανάστες  «τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος» κ.α.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης:

«Άδειασε» την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης η ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Τάσου Γαϊτάνη.

Δείτε ακόμη: Γεραπετρίτης: «Θα δώσουμε 200 εκατ. στους ευάλωτους»