ΝΔ: «Ανεδαφικό το αφήγημα της Κυβέρνησης περί υψηλής ανάπτυξης»

«Ανεδαφικό» είναι σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Χρήστο Σταϊκούρα το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί υψηλής ανάπτυξης και διατηρήσιμων δημοσιονομικών στόχων.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος επισημαίνουν πως η υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη επιβεβαιώνει το αδιέξοδο της λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής και τονίζουν πως «μόνο με πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα».

Αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη η Ελλάδα

Όπως τονίζουν στην κοινή τους δήλωση οι Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας, το αφήγημα της κυβέρνησης περί υψηλής ανάπτυξης και καθαρής εξόδου είναι ανεδαφικό: «Για ακόμα μία φορά, το αφήγημα της Κυβέρνησης περί υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης αποδεικνύεται ανεδαφικό. Σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 2% για το 2018 και, ακόμη χαμηλότερα, στο 1,8% για το 2019. Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις βρίσκονται κάτω από τον πήχη του 2,3% της Κυβέρνησης και κάτω από τη φθινοπωρινή πρόβλεψη του Δ.Ν.Τ. για 2,6%. Και  βέβαια, η χώρα μας παραμένει η αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.

Αυτό συνεπάγεται λιγότερες επενδύσεις και λιγότερες θέσεις εργασίας. Οι δηλώσεις των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου προσκρούουν στην πραγματικότητα. Πρέπει να αντιληφθούν πως δίχως μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των αγορών, ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και κατάργηση των ιδεοληπτικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, η εικόνα αυτή δεν μπορεί να αντιστραφεί. Μόνο με πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα».