Φωτογραφία Αρχείου

ΝΔ: «Παροιμιώδης ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης για τις φρεγάτες»

Με αφορμή τη δήλωση της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητώντας την αποσαφήνιση της κατάστασης αναφορικά με την επινοικίαση των δύο φρεγατών.

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η κυβέρνηση, μέσω του νέου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι «θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Με δήλωση της η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, κ. Φλοράνς Παρλί, έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμιά φρεγάτα στην Ελλάδα».

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει κάτι με τη Γαλλία;»

Και η ανακοίνωση της Πειραιώς καταλήγει: «Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει – αν έχει συμφωνήσει κάτι – με τη Γαλλία;».