Νέα δημοσκόπηση: Το 89% των Ρώσων πολιτών επιθυμεί μεταρρυθμίσεις

Μια νέα έρευνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η οποία διενεργήθηκε στην Ρωσία και αφορά τις πιθανές μεταρρυθμίσεις που επιζητούν οι πολίτες κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τομείς της κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM), στις 29-30 Απριλίου και στις 2 Μαΐου, σε δείγμα 3000 ατόμων.

Τι δείχνουν τα ευρήματα

Από τα στοιχεία τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι στη Ρωσία πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ενώ το 59% εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Το 30% των Ρώσων απαντά ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν μόνο σε μερικούς τομείς της κοινωνίας ενώ μόνο το 2% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί καμία μεταρρύθμιση στην χώρα.

Η έρευνα όμως ασχολήθηκε και με την δημοφιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν η οποία φαίνεται ότι όσο περνούν τα χρόνια βρίσκεται στο ζενίθ. Χαρακτηριστικά, το 82% των Ρώσων πολιτών στηρίζει τις ενέργειες του Πούτιν.

Ο διευθυντής της VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ, από την πλευρά του αναφέρει ότι η δημοτικότητα του Πούτιν «σήμερα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξεως του 82%, που είναι ιστορικά κοντά στο μέγιστο ποσοστό δημοτικότητας. Το κοινωνικό αίτημα προς τον ίδιο είναι το αίτημα για βαθιές αλλαγές στην ζωή της κοινωνίας.[…] Οι ψηφοφόροι ζητούν από τον πρόεδρο αλλαγές , οι οποίες δεν θα εξυπηρετούν κάποιες μικρές ομάδες, αλλά τα πλατιά στρώματα των Ρώσων».