Νέα ένταση Σερβίας-Κροατίας μετά την κίνηση του Σέσελι να ποδοπατήσει την κροατική σημαία

Σε νέα περίοδο έντασης εισέρχονται οι σχέσεις Σερβίας και Κροατίας μετά την προκλητική κίνηση του Σέρβου εθνικιστή, Βόϊσλαβ Σέσελι να ποδοπατήσει την κροατική σημαία την ώρα που στη βουλή της Σερβίας βρισκόταν σε εξέλιξη επίσημη επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Κροατίας.

Ο Σέσελι ξήλωσε την κροατική σημαία από τον ιστό που είχε τοποθετηθεί και αφού την ποδοπάτησε με μανία έβρισε με χυδαίες εκφράσεις τους Κροάτες βουλευτές.

Το παραλήρημα Σέσελι σταμάτησε με την παρέμβαση της ασφάλειας του σερβικού κοινοβουλίου, ωστόσο ήταν αρκετό ώστε η κροατική αντιπροσωπεία να διακόψει την επίσκεψη και να μην συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Καταδίκασε την ενέργεια η πρωθυπουργός της Σερβίας

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπέρναμπιτς καταδίκασε την συμπεριφορά του Σέσελι επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν την εικόνα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ακραίος εθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι απασχολεί πολύ συχνά με τις προκλητικές του ενέργειες.  Πρόσφατα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σε κάθειρξη δέκα ετών για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας την περίοδο 1991-95. Η ποινή του καλύφθηκε από το χρόνο προφυλάκισης που διήρκησε 12 χρόνια και δεν χρειάστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές. Ο ακροδεξιός πολιτικός, πρωτοδίκως, το 2ο16, είχε αθωωθεί.