Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Τις προκλητικές του δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής, Ιμπραχίμ Σερίφ και Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ στην κατοικία του έκανε λόγο για «μουσουλμανική τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Μαζί του στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, καθηγητής Αλί Ερμπάς, καθώς επίσης και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Εκείνο που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν η ανάρτηση του Μ. Τσαβούσογλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της «Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λοζάνης και επανέλαβε την υποστήριξή του στους δύο ψευτομουφτήδες, αφήνοντας αιχμές για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και Λοζάνης. Επαναλάβαμε την στήριξή μας στον Μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ και τον Μουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, οι οποίοι δεν λυγίζουν μπροστά στις καταπιέσεις».

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας: