Νεκρή επιβάτης από… ρούφηγμα παραθύρου αεροπλάνου

Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα στην εσωτερική πτήση από τη Νέα Υόρκη προς Ντάλας, όταν και την… ρούφηξε το παράθυρο έπειτα από έκρηξη του αριστερού κινητήρα.

Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση ενός Boeing 737 της αεροπορικής εταιρίας Southwest Airlines που μετέφερε 144 άτομα, εξερράγη ο κινητήρας του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα τα συντρίμμια του να χτυπήσουν την άτρακτο του αεροσκάφους.

Η καταστροφή ενός παραθύρου οδήγησε σε αναρρόφηση εντός καμπίνας, λόγω της ανόδου του σκάφους σε υψόμετρο περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την ερευνητική αρχή NTSB υπεύθυνη για τα ατυχήματα στις μεταφορές, το ατύχημα προκάλεσε το θάνατο μιας επιβάτιδας στην πτήση. Οι διασώστες ανέφεραν επίσης επτά άλλους τραυματίες.

Έκτακτη κατάβαση και προσγείωση

Σε έκτακτη κατάβαση και προσγείωση στη Φιλαδέλφεια προχώρησαν λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός οι πιλότοι της πτήσης, με τις απόψεις για το θάνατο της γυναίκας να διίστανται.

Η Aviation Herald ανέφερε ότι μια γυναίκα σχεδόν απορροφήθηκε από το αεροπλάνο με το τράβηγμα του σπασμένου παραθύρου και την τράβηξαν πίσω στην καμπίνα οι άλλοι επιβάτες. Άλλες αναφορές αναφέρουν ότι η γυναίκα υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και αργότερα υπέκυψε.