Νεκροί οι δυο δημοσιογράφοι που απήχθησαν στον Ισημερινό

Νεκροί βρέθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι που απήχθησαν στον Ισημερινό τον περασμένο Μάρτιο από Κολομβιανούς αντάρτες. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της εφημερίδας El Comercio Χαβιέρ Ορτέγκα και το φωτορεπόρτερ Πολ Ρίβας.  Την ίδια τύχη είχε και ο οδηγός τους, Εφρέν Σεγκάρα, ο οποίος τους ακολούθησε στο θάνατο.

Την αποκάλυψη έκανε σε διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας, Λένιν Μορένο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών.

«Δυστυχώς, λάβαμε πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τη δολοφονία των συμπατριωτών μας» είπε ο πρόεδρος σε διάγγελμά του στη δημόσια τηλεόραση. Για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «φαίνεται ότι αυτοί οι εγκληματίες ουδέποτε σκόπευαν να τους επιστρέψουν με ασφάλεια».

Δόθηκε διορία στους απαγωγείς αλλά…

Την Πέμπτη ο Μορένο έδωσε στους απαγωγείς, οι οποίοι είναι πρώην μαχητές των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας  που αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα πέρσι, διορία 12 ωρών για να αποδείξουν ότι οι όμηροι είναι εν ζωή.

Δυστυχώς η προθεσμία πέρασε και οι τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί. Το ανησυχητικό είναι πως περισσότεροι από χίλιοι αντάρτες των πρώην FARC αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα και ορισμένοι που εξακολουθούν να δρουν στις νότιες ζούγκλες της Κολομβίας εξαπολύουν επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας του Ισημερινού, στην άλλη πλευρά των συνόρων.