Νοτοπούλου: Το υπουργείο Τουρισμού να πάρει πίσω την ΚΥΑ

«Το Υπουργείο Τουρισμού απέτυχε με τα «ξενοδοχεία καραντίνας» όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του χαμηλού αντιτίμου που διέθεσε, ενώ θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχει κατάλυμα κατάλληλων προδιαγραφών σε κάθε τουριστικό προορισμό. Η κίνηση απελπισίας να επιβάλλει δωμάτια καραντίνας». Αυτό δηλώνει σε ανάρτηση της στο twitter η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ,αναφέρει ότι «η Πολιτεία απέτυχε να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων και μετακυλύει την ευθύνη στους ανθρώπους του τουρισμού». Κάνει λόγο για απουσία σχεδίου διαχείρισης κρουσμάτων παρότι έχει ανοίξει η τουριστική σεζόν, καθώς και για «ελλιπή» πρωτόκολλα λειτουργίας, ενώ «δεν έχει καλυφθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων ούτε διαδικαστικά ούτε οικονομικά».

Η αγανάκτηση των ανθρώπων του τουρισμού είναι απόλυτα δικαιολογημένη

 «Εξαιτίας της ανεπάρκειας του κ. Θεοχάρη δεσμεύονται δωμάτια στην πιο δύσκολη περίοδο και είναι προφανές πως σε περίπτωση διαμονής κρούσματος οι επιπτώσεις στις κρατήσεις τους θα είναι δραματικές, οδηγώντας ταυτόχρονα σε υπονόμευση του τουριστικού μας προϊόντος διεθνώς», σημειώνει. Κατηγορεί, δε, τον υπουργό Τουρισμού για «προχειρότητα, παλινωδίες και εμμονές» που «βάλλουν ευθέως κατά του τουριστικού μας προϊόντος ενώ εγείρονται και ζητήματα δημόσιας υγείας».

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως με αυτήν την απόφαση «μπαίνουμε σε μεγαλύτερη υγειονομική επισφάλεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου». Θέτει το ερώτημα εάν η επιτροπή εμπειρογνωμώνων συμφωνεί με αυτήν την αλλαγή στον σχεδιασμό και τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πίσω την εγκληματική για τον τουρισμό ΚΥΑ και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό από τον ίδιο της τον εαυτό».

Δείτε επίσης:

Ν. Παππάς: Δεν εκβίασα τον Μιωνή για τη Μαρέβα Γκραμπόσφκι

© politic.gr