INTIME

«O Τσίπρας έχει την ακροδεξιά στην κυβέρνησή του»

Την εκτίμηση ότι «ο κύριος Τσίπρας έχει την ακροδεξιά και τον λαϊκισμό μέσα στην κυβέρνησή του» διατύπωσε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Η Ελλάδα μπορεί να περάσει στο στάδιο της ανάπτυξης εάν αλλάξει πολιτική. Εάν η πολιτική και οι στόχοι που θα βάλει για τις επόμενες δεκαετίες θα μπορούν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ανάγκη που έχει η χώρα, όχι μόνο για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στο αναπτυξιακό σχέδιο αλλά και στα αναπτυξιακά αποτελέσματα», εκτίμησε αρχικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την οικονομική έκθεση που εξέδωσε η Κομισιόν για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να βάλει (σσ η Ελλάδα) ως στόχο και να καταστρώσει πολιτικές απαλλαγμένες από ιδεοληψίες, από πράγματα που μας κρατάνε πίσω αυτή τη στιγμή. Η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των λίγων. Όταν λέμε προς όφελος των πολλών εννοούμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από όλες τις κοινωνικές ομάδες τόσο στην δημιουργία πλούτου, στην δημιουργία ανάπτυξης όσο και στα αποτελέσματα της ανάπτυξης, επομένως στην αναδιανομή του πλούτου. Αυτή είναι η αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα σήμερα».

Ακόμα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση, για την οποία εκτίμησε ότι «έχει τελειώσει ο κύκλος της. Έχει τελειώσει η παραμονή της στην εξουσία. Κρατιέται όσο είναι να κρατηθεί, έτσι ώστε να κρατήσει και τις καρέκλες που έχει δημιουργήσει. Όμως δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας αυτό. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτό το οποίο περιγράφεται με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, όπως για παράδειγμα, η πραγματική οικονομία σήμερα είναι χειμαζόμενη από την υπερφορολόγηση. Αυτό δε χρειάζεται να το γράψει καμία έκθεση. Είναι η καθημερινότητά μας. Η υπερφορολόηση αυτή έχει οδηγήσει σε αποεπένδυση, δηλαδή σε έλλειψη επενδύσεων. Αυτή η υπερφορολόγηση έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, αλλά επίσης και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είναι οι οικονομικά ασθενέστερες».

«Το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια είναι η μεγαλύτερη βίαιη αναδιανομή ιδιωτικού πλούτου στην Ελλάδα»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με το νέο πλαίσιο που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την λήξη του νόμου Κατσέλη, ο Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «εμείς στο ΚΙΝΑΛ λέγαμε από το 2018 ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πρόταση νόμου, την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να συζητήσει. Σήμερα που έχουμε φτάσει; Σήμερα έχουμε φτάσει να έχει καταργηθεί ο νόμος ουσιαστικά, να υπάρχει ένα σχέδιο στα σκαριά για ένα χρόνο, που στην ουσία καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας, και τελικά ο ορίζοντάς μας είναι η μεγαλύτερη βίαιη αναδιανομή ιδιωτικού πλούτου στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι άλλο. Η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς και τελικά οι τράπεζες θα επιβάλλουν τους όρους τους διότι δεν υπάρχει αντίθετη πρόταση η οποία να είναι βιώσιμη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την ακροδεξιά»

«Ας κοιτάξουμε πίσω μας και μπροστά μας. Πίσω μας θα δούμε ότι ο κύριος Τσίπρας μετά από τέσσερα χρόνια στενής συνεργασίας με την ακροδεξιά του κυρίου Καμμένου, ανακαλύπτει τώρα προς το τέλος ότι θέλει να φτιάξει μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Για ποια ακροδεξιά μιλάμε και για ποιον λαϊκισμό τελικά; Γι’ αυτόν που έχει μέσα στην κυβέρνησή του; Μέσα στην κυβέρνησή του δεν είναι οι υπουργοί του κυρίου Καμμένου; Δεν είναι αυτή η ακροδεξιά η οποία έχει πάρει θέσεις τις οποίες υιοθετούσε μέχρι σήμερα είτε ρητά είτε υπόρητα ο κύριος Τσίπρας;», δήλωσε ο Θ. Παπαθεοδώρου απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την απόρριψη από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επομένως μέσα στην απόγνωση της επερχόμενης εκλογικής ήττας πράγματι έστησε μια τράπεζα πολιτικών συναλλαγών για όσους θέλουν να εξαγοραστούν σε αυτή τη διαδικασία έναντι βραχυπρόθεσμου ανταλλάγματος υπουργικής καρέκλας. Δεν είναι ούτε πρόσκληση, ούτε σχέδιο, ούτε έχει κάτι το προοδευτικό όλη αυτή η διαδικασία, γι’ αυτό και απορρίπταμε εξαρχής οποιαδήποτε συζήτηση επ’ αυτού. Γιατί ο προοδευτικός πόλος είμαστε εμείς» συμπλήρωσε.