Καλογερής: «Στόχος μας ο αθλητικός τουρισμός»

Η επιμήκυνση της τουριστική περιόδου, μέσω της ανάληψης μεγάλων διεθνών διοργανώσεων σε μήνες εκτός περιόδου αιχμής, είναι μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο νέος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τα Χανιά διαθέτουν τις υποδομές αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν αθλητικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Παραδέχθηκε ότι κάποια έργα, όπως το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι αλλά και το ποδηλατοδρόμιο, χρήζουν παρεμβάσεων και βελτιώσεων, οι οποίες δεν έγιναν «εδώ και πάρα πολλά χρόνια» με αποτέλεσμα να «καρκινοβατούν» και να «δημιουργούν ζητήματα ως μη όφειλαν».

Με αφορμή και το πρόσφατο διεθνές τουρνουά τζούντο που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού, ο κ. Καλογερής εξήρε τη συνεργασία των τοπικών φορέων προκειμένου να στεφθεί από επιτυχία, ενώ σχετικά με την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βετεράνων του ίδιου αθλήματος που είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2020, ξεκαθάρισε πως «όλοι θα βάλουμε πλάτη για να το αναλάβουμε».

«Ο αθλητικός τουρισμός είναι μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει γενικότερα, σε μια προσπάθεια που κάνουμε να επιμηκύνουμε ουσιαστικά την τουριστική περίοδο. Θεωρούμε ότι μας το επιτρέπει το θαυμάσιο κλίμα που έχει η Κρήτη. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επισκέπτες να θαυμάσουν και να απολαύσουν το νησί μας με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τους μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης όπου τα πάντα είναι λίγο πιο δύσκολα. Εκτιμώ λοιπόν ότι είναι μια καλή ευκαιρία οι άνθρωποι αυτοί να έρθουν, να γνωρίσουν την περιοχή μας, να γευτούν τα προϊόντα μας, να δουν τις ομορφιές μας, να περπατήσουν στην ύπαιθρο που προσφέρεται καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου λόγω και των θερμοκρασιών. Τα Χανιά έχουν τις υποδομές να γίνουν ένα αθλητικό κέντρο για τέτοιες διεθνείς διοργανώσεις», είπε ο κ. Καλογερής, ο οποίος βέβαια αναγνωρίζει πως ορισμένες από τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη, χρήζουν βελτιώσεων.
«Το θέμα βέβαια είναι ότι, αν και υπάρχουν υποδομές -κάποιες εκ των οποίων τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί πολύ- ωστόσο κάποια έργα που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προχωρήσουν για να ολοκληρωθούν, καρκινοβατούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δημιουργούν ζητήματα ως μη όφειλαν. Για παράδειγμα το κλειστό κολυμβητήριο που είναι στο Ακρωτήρι και το οποίο το περιμένει με αγωνία πάρα πολύς κόσμος, για ν` ανακουφίσει λίγο και την άλλη μονάδα που είναι στη Νέα Χώρα και δέχεται πολύ μεγάλη επιβάρυνση. Αλλά και το Ποδηλατοδρόμιο, γιατί ως γνωστόν στα Χανιά χουμε και μια ισχυρή ποδηλατική παράδοση με συλλόγους πους δίνουν αθλητές στην εθνική ομάδα και φέρνουν διακρίσεις για πολλά χρόνια. Κι αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί. Με λίγη προσπάθεια και με τη βοήθεια των νεοεκλεγέντων βουλευτών θα συνεργαστούμε ώστε να καλύψουμε αυτές τις ελλείψεις και να ολοκληρωθούν τα έργα».
Σχετικά με την διεκδίκηση από τα Χανιά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βετεράνων στο άθλημα του τζούντο, ο κ. Καλογερής είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η αντιπεριφέρεια Χανίων μαζί με όλους τους φορείς είναι έτοιμοι να συνεργαστούν προκειμένου να φιλοξενήσουν στην πόλη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είναι ένα άθλημα που ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο, κάτι που φαίνεται και από την προβολή που γίνεται από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκόσμιας εμβέλειας. Θέλουμε κι εμείς μέσα από αυτήν την διαδικασία να βρεθούμε στο επίκεντρο. Επιβάλετε να διεκδικήσουμε τέτοιες διοργανώσεις. Οι φορείς σε όλα τα επίπεδα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν. Αυτοδιοίκηση και παραγωγικοί φορείς θα βάλουν πλάτη για να το πάρουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Αναφερόμενος στο διεθνές τουρνουά τζούντο που έγινε πρόσφατα στα Χανιά είπε ότι «για την επιτυχία του συνεργαστήκαμε όλοι οι τοπικοί φορείς κι αυτό έχει τη δική του αξία. Ιδιαίτερα τιμητική για τον τόπο μας ήταν και η επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα στο νησί μας με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τρόπους συνεργασίας. Γιατί μέσα από τέτοιες συνεργασίες, μόνο όφελος μπορεί να έχει ο τόπος μας. Κι αυτό είναι κάτι που επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε και στο μέλλον».
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΟΠΑΥΛΑΚΗΣ

©Πηγή: amna.gr