Ο διαγωνισμός ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου» έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης προς όλο τον κόσμο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής παιδικός πολιτιστικο-εκπαιδευτικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου» στις 12 και στις 13 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Αναστασία Βασάεβα από τη Ρωσία ανάμεσα σε 14 νέους και νέες από 7 χώρες της διασποράς (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν), την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι ξεχώρισαν για το καλλιτεχνικό τους ταλέντο από τις συνολικά 300 υποψηφιότητες. Τη 2η θέση έλαβε η Λεϊλί Χασάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν και την 3η θέση η Δήμητρα-Ολυμπία Μαλαθούνη από την Ελλάδα.

Στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού, από τις 10.00 έως τις 20.00, εκτίθονταν 100 έργα που διακρίθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό.

Ο Διαγωνισμός ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου» διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2019-2020» από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Γενικός χορηγός του διαγωνισμού ήταν το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.

Την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των τριών νικητών του Διαγωνισμού ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου» στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην τελετή ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό ο συντονιστής του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας, ο πρέσβης κ. Ηλίας Κλης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ευανθία Παπαδάτου η οποία ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας κ. Μελίνα Λεόνοβα, η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κ. Βασιλική Νίκα, ο γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα κ. Ελευθέριος Γείτονας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και η διευθύντρια του Κέντρου ανάδειξης και ανάπτυξης των ταλέντων των παιδιών και της νεολαίας «Πεδίο ταλέντου» κ. Όλγκα Ζβοναριόβα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας Ρωσσοτρούντνιτσεστβο στην Ελλάδα, διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα κ. Α.Μ. Χομένκο.

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης με την Παιδική – Νεανική Χορωδία του Ωδείου «Εν οργάνοις» να ερμηνεύει ελληνικά και ρωσικά παραδοσιακά τραγούδια καθώς και διασκευές τραγουδιών γνωστών συνθετών υπό τη μουσική διεύθυνση της Αθηνάς Γρατσουνά και με τη συνοδεία του Δημήτρη Ανδρονιάδη στο πιάνο.

©Πηγή: amna.gr