Ο στρατιωτικός διεθνής συνασπισμός «κλείνει» το αρχηγείο του στο Ιρακ

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα σε περιοχές του Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κλείνει το αρχηγείο διοίκησης του στρατού ξηράς.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι η σχέση του με τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις θα εξελίσσεται «από την υποστήριξη και την παροχή δυνατοτήτων μάχης στην εκπαίδευση και ανάπτυξη αυτοδύναμων Ιρακινών δυνατοτήτων ασφάλειας».

Η ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του αρχηγείου

«Η έδρα της Διοίκησης Συνδεδεμένων Δυνάμεων για τις Κοινές Δυνάμεις απενεργοποιήθηκε σήμερα σε τελετή στη Βαγδάτη, υποδηλώνοντας το τέλος των μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον του ISIS στο Ισραήλ και αναγνωρίζοντας τη μεταβαλλόμενη σύνθεση και τις ευθύνες του συνασπισμού».

Ο Μπρεττ Μακ Γκουρκ, ο επικεφαλής των ΗΠΑ στο συνασπισμό, ανέφερε ότι : «Από την Φαλούτζα στο Τικρίτ, το Μπαϊτζί, το Ραμάντι, το Σινζάρ, την Μουσούλη και σε ενδιάμεσα σημεία, ο συνασπισμός μας είναι περήφανος που στάθηκε δίπλα στις ιρακινές δυνάμεις και στους (Κούρδους) Πεσμεργκά καθώς απελευθέρωσαν τη χώρα τους και 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες τους από το Ισλαμικό Κράτος».