Ο δήμαρχος Λέσβου γύρισε την πλάτη στον Τσίπρα

Γύρισε την πλάτη στον Τσίπρα ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος αποφάσισε να παραδώσει υπόμνημα στον πρωθυπουργό και να αποχωρίσει αμέσως από το περιφερειακό συνέδριο επιλέγοντας να βρίσκεται έξω από αυτό μαζί με όσους θα συμμετάσχουν στο Παλλεσβιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της μετατροπής του νησιού σε απέραντο hot spot.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να καταστήσει σαφές στους 7 αντιδημάρχους του ότι θα τους περιμένει στις 7 το απόγευμα να βρίσκονται μαζί του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και όχι στις πρώτες θέσεις δίπλα στους υπουργούς.

Νέκρωσε η Μυτιλήνη από την απεργία

Στο μεταξύ καθολική είναι η συμμετοχή στην παλλεσβιακή απεργία, που κήρυξε το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, τόσο στην πόλη όσο και στο υπόλοιπο νησί.

Η κινητοποίηση γίνεται σήμερα μέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές. Επίσης το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτύρεται «για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τις 7.00 το απόγευμα, ώρα κατά την οποία έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , το Συντονιστικό Όργανο καλεί σε συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στη ΓΓ Αιγαίου από τα βόρεια, έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι των χωριών κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει πορείες προς τη Γενική Γραμματεία.