Ο Ερντογάν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε προεκλογικό ντιμπέιτ

Ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ, απηύθυνε έκκληση στο πρόεδρο της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, νωρίτερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάντερ Βούτσιτς, απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση του γνωστού για το επικοινωνιακό του χάρισμα, προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Δεν θέλω να συμμετάσχω σε μονομαχίες, ιδίως τηλεοπτικές. Δεν θέλω να αφήσω έναν άλλο άνθρωπο να κερδίζει πόντους εις βάρος μου. Παρόλα αυτά είμαι έτοιμος να τον συναντήσω στην έδρα του κόμματός μου».

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει επικοινωνιακό «εμπάργκο»

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση της χώρας έχει συνασπιστεί προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της χώρας, το κόμμα του Ερντογάν, το AKP.

Πριν δύο ημέρες, ο Ιντζέ κατήγγειλε την ελάχιστη κάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας του, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο, και η οποία δεν αναμεταδόθηκε από κανένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της γείτονος.

Μάλιστα, ο Ιντζέ επιτέθηκε χθες μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter στα τουρκικά μίντια προειδοποιώντας για τυχόν «κυρώσεις»:

«Εάν το επικοινωνιακό εμπάργκο σε βάρος της αντιπολίτευσης, το οποίο επέβαλε το προεδρικό μέγαρο, συνεχιστεί, θα πραγματοποιούμε τις συγκεντρώσεις μας ενώπιον των εδρών των τηλεοπτικών δικτύων».