Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Με εγκαρδιότητα έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, την Ιερά Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

 

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Κυμπουρόπουλο για την περιφανή εκλογή του στην Ευρωβουλή, αλλά και συνολικά για τη μέχρι σήμερα πορεία του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Του ευχήθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, να συμβάλει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, στην ενίσχυση και εδραίωση των πολιτικών ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, και για την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ως κοινωνία οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης που μπορεί να εκδηλώνεται προς τα άτομα με αναπηρία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειές τους, οι οποίες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινωνικά στερεότυπα αλλά και ποικίλες δυσκολίες.

 

«Το μήνυμά μας είναι αξιοπρεπής ζωή και ίσες ευκαιρίες για όλους», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για τη συνάντηση που είχαν και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και για τη συμμετοχή του σε διάφορες επιτροπές του, όπως αυτή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Προηγουμένως, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, όπου και προσκύνησε απότμημα των ιερών λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

©Πηγή: amna.gr