Ο Γ. Πατούλης επέστρεψε ως «απαράδεκτο» τον «Κλεισθένη»

Ως απαράδεκτο «επέστρεψε» μ΄ επιστολή του, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τον «Κλεισθένη 1» που μεταρρυθμίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υλοποιώντας την απόφαση που ελήφθη χθες με συντριπτική πλειοψηφία, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τονίζει «ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, που είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες».

Επισημαίνει επίσης ότι το νομοσχέδιο «δεν αντιμετωπίζει και δεν επιλύει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης» καθώς και ότι «δεν λαμβάνει υπόψη καμία από τις προτάσεις που κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε, κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου που προηγήθηκε».

«Δεν θα συναινέσουμε στη διάλυση των Δήμων»

Τέλος ο Γ. Πατούλης, αφού επέστρεψε ως απαράδεκτο τον “Κλεισθένη”, ξεκαθαρίζει: «Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη διάλυση των Δήμων και των τοπικών μας κοινωνιών. Είμαστε πρόθυμοι και να κάνουμε διάλογο και να συνεργαστούμε, για το καλό της πατρίδας μας και της αυτοδιοίκησης. Αυτό όμως απαιτεί έμπρακτο σεβασμό από την Κυβέρνηση του θεσμού μας και των αιρετών εκπροσώπων του. Την πόλωση και την αντιπαράθεση την προωθούν όσοι μας αγνοούν κι επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στην αυτοδιοίκηση».