Ο ιδρυτής της El País αποχωρεί από την ηγεσία της μετά από 42 χρόνια

Ο ιδρυτής της πασίγνωστης ισπανικής εφημερίδας «El Pais», Χουάν Λουίς Θεμπριάν, αποχωρεί από την ηγεσία της μετά από 42 χρόνια!

Ο εμβληματικός 73χρονος δημοσιογράφος την ίδρυσε λίγους μήνες μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο και σε αυτά τα 42 χρόνια που κράτησε στιβαρά το τιμόνι της διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μεταβίβαση από τη δικτατορία Φράνκο στη δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκδοτικός όμιλος Prisa αναφέρεται πως ο Χουάν Λουίς Θεμπριάν θα φέρει εφεξής τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της El Pais «σε ένδειξη αναγνώρισης για τον άνθρωπο που την ίδρυσε σε μια καθοριστική στιγμή για την ιστορία της Ισπανίας και συνέβαλε στην ανάδειξή της».

Εμβληματική προσωπικότητα, ξεχωριστός δημοσιογράφος

Ο ιδρυτής της El Pais, Χουάν Λουίς Θεμπριάν, που είναι και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, είχε ήδη ανακοινώσει ότι σταδιακά θα αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις του στον όμιλο Prisa, από την προεδρία του οποίου παραιτήθηκε το 2017.

Ο όμιλος έχει και άλλα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία (As, Cadena Ser) αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (τον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol στην Κολομβία, το κανάλι TVI στην Πορτογαλία κλπ) ενώ εκδίδει και σχολικά εγχειρίδια.