Ο καιρός σήμερα, 7 Μαΐου 2018

Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα μιας και σύμφωνα με την ΕΜΥ το πρώτο τριήμερο θα κυλήσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, ενώ  τοπικά και κατά περιόδους θα είναι πιθανώς έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και το θερμόμετρο από 16 έως 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 11 έως 25 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, πρόσκαιρη συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα, άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 15 έως 22 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή καταιγίδες, άνεμοι από διάφορες 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 13 έως 25 βαθμούς.

Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.