Ο «καλύτερος» αρτοποιός του Παρισιού- Θα προμηθεύει τον Μακρόν

Αναδείχθηκε πριν από μερικές μέρες ένας αρτοποιός ως ο νέος κάτοχος του βραβείου της καλύτερης μπαγκέτας του Παρισιού, ο οποίος αναμένεται στο εξής να είναι και ο νέος προμηθευτής ψωμιού του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας.

Ο λόγος για τον Μαχμούντ Μσεντί, ο οποίος είναι από το 14ο διαμέρισμα του Παρισιού και κέρδισε το 24ο βραβείο του διαγωνισμού καλύτερης μπαγκέτας, ευρέως γνωστός και ως Grand Prix de la Baguette. Ο Μσεντί διαδέχθηκε τον περσινό νικητή ονόματι Σαμί Μπουατούρ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Le Parisien, στον διαγωνισμό συμμετείχαν στο σύνολο 181 μπαγκέτες εκ των οποίων οι 43 δεν τα κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Η 15μελής κριτική επιτροπή, δοκίμασε 135 μπαγκέτες και χρειάστηκε τέσσερις ώρες για να αναδείξει την καλύτερη.

Ο αρτοποιός δέχθηκε και τα συγχαρητήρια της δημάρχου

Μάλιστα, τον νικητή συνεχάρη και η Γαλλίδα δήμαρχος Αν Ινταλγκό μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Twitter: «Συγχαρητήρια στον Μαχμούντ Μσεντί, αρτοποιό #Paris14 που κέρδισε χθες βράδυ το Μεγάλο Βραβείο της καλύτερης παρισινής μπαγκέτας. Μπράβο στον Μαχμούντ Μσεντί που θα προμηθεύει το Μέγαρο των Ηλυσίων για ένα χρόνο».