Κοντονής “αδειάζει” Τόσκα για την εγκληματικότητα

Το δικαίωμα των πολιτών στην αυτοάμυνα υποστήριξε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε μία θέση τελείως διαφορετική από αυτή του Νίκου Τόσκα που είχε προτρέψει τους πολίτες να κάνουν ότι κοιμούνται.

Ο κ. Κοντονής με αφορμή τη δίωξη κατά του 88χρονου που πυροβόλησε ληστές που εισέβαλαν στην οικία του αλλά και τη μεταγωγή του με χειροπέδες, κάλεσε τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και τους αστυνομικούς να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση που είδαμε και στον Τύπο είχαμε παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Όμως η αντίδραση του 88χρονου είναι φανερό ότι έγινε στο πλαίσιο του νόμου. Δυστυχώς ορισμένοι εισαγγελείς δείχνουν μια ευθυνοφοβία σε αυτές τις περιπτώσεις και ασκούν διώξεις σε ανθρώπους που βρίσκονται σε άμυνα και οι πράξεις τους βάσει του Ποινικού Κώδικα μένουν ατιμώρητες».

«Καρφιά» κατά Τόσκα και ΕΛΑΣ

Οι αποστάσεις που κράτησε ο Σταύρος Κοντονής από τον Νίκο Τόσκα φαίνονται και από την τοποθέτησή του για τον τρόπο σύλληψης και παρουσίασής του στο δικαστήριο. Με τον υπουργό Δικαιοσύνης να ρίχνει… καρφιά και κατά της ΕΛΑΣ.

«Μου έκανε κι εμένα εντύπωση ο τρόπος με τον οποίον μεταχειρίστηκαν οι διωκτικές αρχές τον συγκεκριμένο πολίτη. Η σύλληψη και τα περαιτέρω της σύλληψης, χειροπέδες και λοιπά γίνονται για ένα λόγο, για να μην αποθρασυνθεί ο δράστης και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Όταν εδώ έχουμε έναν άνθρωπο υπέργηρο που έχει περάσει τα 80 έτη και κρίνουν τα αστυνομικά όργανα ότι πρέπει να του περάσουν χειροπέδες και ότι είναι ύποπτος φυγής αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε περάσει το προσήκον μέτρο».