Ο Κώστας Βουτσάς ζητά συγγνώμη από τη Μαρία Ρεπούση

Με γραπτή δήλωσή του, ο Κώστας Βουτσάς ζητά συγγνώμη από τη Μαρία Ρεπούση, για τον υβριστικό χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει για την πρώην βουλευτή το 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δημοφιλής ηθοποιός είχε κληθεί να σχολιάσει τη θέση της κ. Ρεπούση περί «συνωστισμού στην αποβάθρα της Σμύρνης» και είχε πει τα εξής:

«Όλοι έχουμε ρίζες και προπαντώς εσείς οι Πόντιοι. Ταλαιπωρία που τραβήξατε. Και δεν είναι συνωστισμός που είπε μια κυρία. Τι κυρία; Μια μ…μενη, συγγνώμη για το μια. Τι συνωστισμός μωρή; 350.000 συνωστιστήκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους»;

Η δήλωση του καλλιτέχνη προκάλεσε την αντίδραση της κ. Ρεπούση, η οποία κατέθεσε αγωγή εις βάρος του, για προσβολή της προσωπικότητάς της. Εκείνος, λοιπόν, προκειμένου να αποφύγει τα… χειρότερα, προχώρησε σε επανόρθωση, ζητώντας συγγνώμη από την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

Η νέα δήλωση που έκανε ο Κώστας Βουτσάς για τη Μαρία Ρεπούση:

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κυρία Μαρία Ρεπούση για τον τρόπο με τον οποίο μίλησα για εκείνη σε δηλώσεις μου πέρσι το καλοκαίρι.

Δεν γνώριζα την ιδιότητά της -καθηγήτρια Iστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- και το σημαντικό συγγραφικό της έργο. Δηλώνω, επίσης, ότι όπως πολλοί Έλληνες, δεν είχα ιδία αντίληψη για το τι ακριβώς έγραφε στο επίμαχο βιβλίο της για την καταστροφή της Σμύρνης.

Παραπλανήθηκα από τα δημοσιεύματα και σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Τέλος, όσα δήλωσα περί οικονομικών ή άλλων συμφερόντων της δεν στηρίζονταν σε γεγονός ή σε γνώση μου επί γεγονότος. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για το σύνολο των δηλώσεών μου.

Κώστας Βουτσάς

Ηθοποιός».