Ο Μ. Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί τους δύο στρατιωτικούς

Ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ekriti.gr ο Μ. Κεφαλογιάννης με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είχε καταθέσει επίσημο αίτημα απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, τόσο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο όσο και τον επόμενο μήνα. Μεθοδικά και κάτω από άκρα μυστικότητα, οι διαβουλεύσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα ήρθε η ώρα να αποφέρουν καρπούς.

Η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 607 υπέρ και 7 κατά ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές.

Η ημερομηνία της επίσκεψης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Αδριανούπολη δεν  έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ωστόσο αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα και Ευρωπαίου αξιωματούχου στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη από την πρώτη μέρα του Μάρτη, οπότε συνελήφθησαν και κρατούνται.