Ο μυστικός κήπος του Μάρκου ανοίγει για τους μαθητές των σχολείων της Ρόδου

Έναν σπάνιο κήπο, με μεσογειακά φυτά, που βρίσκεται στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν φέτος, οι μαθητές του νησιού. Η γνωριμία τους θα γίνει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο μυστικός κήπος του Μάρκου» που οργανώνεται από το ίδρυμα Marc De Montalembert. Ο κήπος του ιδρύματος θα είναι επισκέψιμος, κατόπιν προσυνενόησης, για μαθητικές ομάδες των σχολείων της Ρόδου.

«Καθώς θα περιηγούνται στα μονοπάτια ενός καλά κρυμμένου κήπου πλάι στα μεσαιωνικά τείχη της Ρόδου και την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, ανάμεσα σε κυπαρίσσια, μυρτιές και λεμονιές, λεβάντες και ρόδα, με εύληπτο και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά θα εξοικειώνονται με την τοπική χλωρίδα, τις ονομασίες μεσογειακών φυτών, τους μύθους και τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτά και ευαισθητοποιούνται σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του προγράμματος γεωπόνος Παναγιώτης Σταμάτης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μίας ώρας και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (μέγιστος αριθμός παιδιών ανά επίσκεψη: 25).

Το ίδρυμα Marc de Montalembert, ένα ίδρυμα που προάγει τον διαπολιτισμικό διάλογο στην περιοχή της Μεσογείου, κι ένας μεσαιωνικός κήπος με δέντρα και φυτά που καλλιεργούνταν την εποχή των Ιπποτών στο νησί, είναι η «κληρονομιά» που έχει αφήσει στη Ρόδο ο νεαρός Γάλλος Marc de Montalembert. Τo 1993, o Marc έχασε τη ζωή του, σε κατάδυση στο Αιγαίο, στην περιοχή της Τουρκίας και στη μνήμη του οι γονείς του δημιούργησαν το ίδρυμα και τον μεσαιωνικό κήπο, στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

©Πηγή: amna.gr