Ο Νικήτας Κακλαμάνης «αδειάζει» Σαμαρά!

Σε ένα… μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm, δηλώνοντας ότι το κυριακάτικο άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού περί μετεκλογικών συνεργασιών ΝΔ-Κινήματος Αλλαγής «βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία τόσο με τη βάση της ΝΔ, όσο και με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η ξεκάθαρη θέση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής υπέρ της νέας ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξαφνιάζει κανέναν δεδομένου ότι οι σχέσεις Κακλαμάνη-Σαμαρά έχουν ψυχραθεί εδώ και χρόνια. Μπορεί το 1993 οι δυο τους να συνυπήρξαν στην Πολιτική Άνοιξη, όταν ο «γιατρός» επέλεξε να ακολουθήσει τον Μεσσήνιο αποχωρώντας από τη ΝΔ, ωστόσο ο πρώτος φρόντισε να επιστρέψει νωρίς στη μητέρα-παράταξη, βάζοντας και πάλι το όνομά του στον ενεργό πολιτικό χάρτη.

Νικητάς υπέρ διαφωνούντων

Επιπρόσθετα, αδειάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, ο  Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζει και ένα μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ουδέποτε συμβιβάστηκε με τη «συγκατοίκηση» με το ΠΑΣΟΚ την τριετία 2012-2015 και δεν… ενθουσιάζεται πολιτικά με μια αντίστοιχη κίνηση μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Φυσικά το τι θα συμβεί μετά το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης είναι πολύ νωρίς να αποσαφηνιστεί ακόμα, μιας και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποσοστό των κομμάτων στην καταμέτρηση των ψήφων.