Σαργκάνης: «Άθλος για Παναθηναϊκό αν αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα»

Πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό (1980-1985) και άλλα τόσα στον Παναθηναϊκό (1985-1990), ο Νίκος Σαργκάνης γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει το ελληνικό clasico.

Ο παλαίμαχος διεθνής γκολκίπερ, εκ των κορυφαίων που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το μεγάλο ματς της Κυριακής, με γηπεδούχους τους «πράσινους». Κι επειδή έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους παραδέχθηκε ότι θα είναι άθλος για το «τριφύλλι» εάν καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του.

-Το ελληνικό clasico ακολουθεί. Η εκτίμηση σας για το ματς με βάση την εικόνα των δύο ομάδων;
«Τα πράγματα είναι άνισα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Από πλευράς δυναμικότητας όλοι βλέπουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι μόνο… στα ονόματα»

-Δηλαδή, βλέπετε βέβαιο νικητή τον Ολυμπιακό;
«Δεν βλέπω σίγουρη νίκη, απλά βλέπω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός.»

-Ο Ολυμπιακός θα πάει στο ντέρμπι μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση εναντίον της Τότεναμ. Θα παίξει ρόλο αυτό, η κούρασή του ίσως…
«Δεν περιμέναμε την εμφάνιση του Ολυμπιακού με την Τότεναμ για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Το ρόστερ και η δυναμικότητα της ομάδας τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι σαφώς ανώτερα από τα αντίστοιχα του Παναθηναϊκού».

-Τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αντεπεξέλθει;
«Θα πρέπει τα παιδιά να δώσουν και την ψυχή τους και να αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους. Προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι άθλος εάν καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό».

-Θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα κρίνει κάποια πράγματα για το μέλλον των ομάδων στο πρωτάθλημα;
«Σαφώς, ιδιαίτερα για τον Παναθηναϊκό. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Αυτή τη στιγμή τα πράγμα είναι άνισα. Επαναλαμβάνω ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πιάσει το μέγιστο της απόδοσης που μπορεί για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει αυτόν τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του στο ντέρμπι και τέτοια ματς έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα πάρει.
Θεωρώ ότι εάν τα πράγματα εξελιχθούν σε βάρος του Παναθηναϊκού, τότε οι εξελίξεις στο τμήμα θα είναι ραγδαίες.»

-Οι οργανωμένοι θα απουσιάζουν από το ΟΑΚΑ. Αυτό πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τους παίκτες μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα;
«Δεν μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα σε τέτοια ματς ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο και μπορεί να «σπρώξει» την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ταλαιπωρημένος. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα…»

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.