Ο Νότης Μηταράκης στην ετήσια συνάντηση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ

Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συνταξιοδοτικά συστήματα παγκοσμίως, επικεντρώθηκε η ετήσια συνάντηση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣA που πραγματοποιείται στο Παρίσι με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη.

Η φετινή συζήτηση με τίτλο «Γηράσκων πληθυσμός στις χώρες του ΟΟΣΑ: Ανταπόκριση στις προκλήσεις- αξιοποίηση των ευκαιριών» επικεντρώθηκε στο ζήτημα της δημογραφικής μεταβολής και στο πώς αυτή επηρεάζει την οικονομία και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Μηταράκης προήδρευσε στο working group II με αντικείμενο την «αντιμετώπιση των προκλήσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα και το σύστημα υγείας και μακροχρόνιας περίθαλψης στις γηράσκουσες κοινωνίες», στο πλαίσιο του οποίου παρουσίασε τις θέσεις του.

Με το πέρας της συζήτησης, ο υφυπουργός τόνισε: «Συζητήσαμε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διεθνώς τα συνταξιοδοτικά συστήματα στο πλαίσιο των δημογραφικών και δημοσιονομικών εξελίξεων. Είναι δεδομένη η ανάγκη διαρκούς βελτίωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, έτσι ώστε να προσφέρει ασφάλεια και να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλες τις γενιές, τους σημερινούς συνταξιούχους, εργαζόμενους αλλά και να δίνει προοπτική στα νέα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκρίνει την ανάγκη ενός συνταξιοδοτικού συστήματος τριών πυλώνων, αξιοποιώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».

 

©Πηγή: amna.gr