Ο «νούμερο 1» κακοποιός του κόσμου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Έναν από τους πιο σκληρούς κακοποιούς στον κόσμο, «νούμερο 1» όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη ανδρών του τμήματος οργανωμένου εγκλήματος και ανταλλαγή πυροβολισμών, ο άνδρας που συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα στην Πυλαία είναι ο Λάσα Σουνανασβίλι.

Ο 57χρονος Γεωργιανός που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Το λίπος» ήταν σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως.

Σε βάρος του Σουνανασβίλι εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε επιχειρήσεις που έγιναν από την ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν και άτομα που συνδέονται μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι Γεωργιανοί, Αρμένιοι και Ρώσοι που ήταν μέλη της καλά οργανωμένης συμμορίας του που πραγματοποιούσε κλοπές σε ολόκληρη την Ευρώπη με μεγάλη λεία. Επίσης οι αρχές συνδέουν τον αρχιμαφιόζο με διακίνηση ναρκωτικών, μαστροπεία και δολοφονίες. Στην Ελλάδα βρίσκονται Γάλλοι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες της ΕΛΑΣ.

Είχε συλληφθεί και το 2012

Ο 57χρονος μαφιόζος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2102 και συγκεκριμένα στον «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης τα οποία είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς και ξέπλυμα χρήματος.

Μέσω των συνηγόρων του ο Σουνανασβίλι είχε στείλει εξώδικο στην αμερικανική κυβέρνηση για τη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα περί «νούμερο 1» κακοποιού στον κόσμο, ενώ παράλληλα ήταν το μεγάλο αφεντικό της ρωσικής μαφίας «Vor V Zakone» που σημαίνει «κλέφτες του νόμου».