Ο Ντάνιελ Λι ,η Ριάνα και η Αντούτ Ακέτς θριάμβευσαν στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας 2019

Έως το καλοκαίρι του 2018, ο Ντάνιελ Λι ήταν άγνωστος στη βιομηχανία μόδας, και εργαζόταν πίσω από τη σκηνή. Τώρα, αποτελεί δύναμη στον χώρο της μόδας και έχει οδηγήσει τον ιταλικό οίκο πολυτελών ειδών, Bottega Veneta στην επιτυχία μέσω προϊόντων λατρείας βασισμένων στη φημισμένη κληρονομιά του.
 
Το τελευταίο κατόρθωμά του! Δεν κέρδισε ένα, αλλά και τα τέσσερα βραβεία του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, Fashion Awards 2019 τα οποία διεκδικούσε.
 
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής δημιουργικού κέρδισε τα βραβεία στις κατηγορίες, Σχεδιαστής Αξεσουάρ της Χρονιάς, Σχεδιαστής Γυναικείας Συλλογής της Χρονιάς, Brand της Χρονιάς και Σχεδιαστής της Χρονιάς.

“Η δουλειά μου είναι να κάνω πραγματικά τον Bottega Veneta μέρος της συζήτησης για τη μόδα, αλλά είναι ένας οίκος με πραγματική κληρονομιά και γι’ αυτό κινείται πολύ πιο αργά και με πολύ διαφορετικό τρόπο σε κάτι που είναι «μόδα»” ανέφερε ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του στο τεύχος Οκτωβρίου της βρετανικής Vogue. “Προσπαθώντας να αλλάξω αυτό τον οίκο σε ένα brand μόδας είναι μία τεράστια αποστολή” είπε.
 
Περιγράφοντας το όραμά του για τον ιταλικό οίκο που ιδρύθηκε το 1966, εξήγησε ότι είναι ο αισθησιασμός και ταυτόχρονα η ανατρεπτικότητα.
 
Ο Βρετανός σχεδιαστής έχει εργαστεί στους οίκους Maison Margiela, Balenciaga και Donna Karan.

©Πηγή: amna.gr