Ο πάπας Φραγκίσκος γιορτάζει μοιράζοντας παγωτά σε 3.000 φτωχούς

Μοιράζοντας παγωτά σε 3.000 φτωχούς αποφάσισε να γιορτάσει ο πάπας Φραγκίσκος την ονομαστική εορτή του (σ.σ. το κοσμικό όνομά του είναι Χόρχε Μπεργκόλιο και γιορτάζει σήμερα, ημέρα του Αγίου Γεωργίου).

«Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί με αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και τους άστεγους της Ρώμης», εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εδώ και μία εβδομάδα η θερμοκρασία στην «αιώνια πόλη» είναι αρκετά υψηλή, ταλαιπωρώντας ακόμη περισσότερο τους άστεγους.

Τα παγωτά αναμένεται να προσφερθούν στους ανθρώπους «που γίνονται καθημερινά δεκτοί στα λαϊκά συσσίτια, στις εστίες και τις δομές της πρωτεύουσας, τις οποίες διαχειρίζεται σε μεγάλο μέρος η Caritas», διευκρίνισε το Βατικανό.

Ο πάπας Φραγκίσκος και η στάση του απέναντι στους φτωχούς

Μετά την εκλογή του, πριν από πέντε χρόνια, ο Αργεντινός ποντίφικας είχε κάνει την υποδοχή των φτωχών ένα από τα κεντρικά θέματα της παπικής θητείας του και την εφάρμοσε γύρω από το Βατικανό, εγκαθιστώντας δημόσια ντους πολύ κοντά στην περίφημη κιονοστοιχία του Μπερνίνι.

Μάλιστα, την ημέρα των 78ων γενεθλίων του, τον Δεκέμβριο 2014, είχε βάλει να διανείμουν εκατοντάδες υπνόσακους στους άστεγους της Ρώμης. Τα επόμενα χρόνια, είχε στείλει τούρτες στα λαϊκά συσσίτια ή άλλα δώρα σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Ο πάπας θέσπισε επίσης μια «Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών» που θα γιορτάζεται γενικά την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου, για να παρακινήσει το σύνολο των πιστών να προβεί σε παρόμοια διαβήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ