Ο Πενς ακύρωσε επίσημη επίσκεψη ενόψει της συνάντησης με τη Β.Κορέα

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς δεν θα μεταβεί εν τέλει όπως ήταν προγραμματισμένο στα τέλη του Μαΐου στην Βραζιλία ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτν Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε δια στόματος της εκπροσώπου του Πενς, Αλίσα Φάρα, η οποία ανέφερε ότι η ακύρωση της συγκεκριμένης επίσημης επίσκεψης έγινε προκειμένου να ο αντιπρόεδρος να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική θα επικεντρωθεί σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Μεταξύ άλλων, η Φάρα ανέφερε ότι «Ο αντιπρόεδρος θα καθυστερήσει το ταξίδι του στη Βραζιλία ούτως ώστε όλοι οι πόροι της διπλωματίας και της εθνικής ασφάλειας να είναι διαθέσιμοι, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ σχεδιάζει τις ιστορικές συνομιλίες του με το καθεστώς του Κιμ».

Άγνωστη η τοποθεσία της συνάντησης

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε η ακριβής ημερομηνία ούτε ο τόπος της συγκεκριμένης συνάντησης, ενώ πολλοί αναλυτές σημειώνουν ότι πιθανότατα αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί περίπου στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.