«Ο Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι που υποστηρίζουν το ζώο τον Άσαντ»!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να «πληρώσει μεγάλο τίμημα» για μια φονική επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων και κατηγόρησε το Ιράν και το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζουν το «ζώο τον Άσαντ».

«Πολλοί νεκροί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία. Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από το Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη για τον έξω κόσμο» έγραψε ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι γιατί υποστηρίζουν το Ζώο τον Άσαντ. Μεγάλο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει» έγραψε. «Ανοίξτε την περιοχή αμέσως για ιατρική βοήθεια και επαλήθευση (σ.σ. της χημικής επίθεσης). Άλλη μία ανθρωπιστική καταστροφή, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. ΑΡΡΩΣΤΟ!».

Ενώ, λίγα λεπτά αργότερα, επιτέθηκε στον προκάτοχό του: «Εάν ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε περάσει την Κόκκινη Γραμμή που είχε χαράξει στην Άμμο, η συριακή καταστροφή θα είχε τελειώσει εδώ και καιρό! Και το ζώο ο Άσαντ θα ήταν παρελθόν!».