Ο Πούτιν «πάρκαρε» διαστημόπλοιο στον διεθνή διαστημικό σταθμό

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος απόψε «πάρκαρε» διαστημόπλοιο στον διεθνή διαστημικό σταθμο με τη βοήθεια ενός προσομοιωτή.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε την έκθεση που πραγματοποιείται στο περίπτερο «διάστημα» εντός της έκθεσης οικονομικών επιτευγμάτων της Μόσχας, όπου και πραγματοποίησε τη «σύνδεση» ενός εικονικού διαστημοπλοίου με τον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Στην συνέχεια οι αρμόδιοι της έκθεσης των ξενάγησαν στον χώρο στον οποίο εκτίθεται ο πύραυλος Vosstok-1 με τον οποίο πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στο διάστημα ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν. Στο περίπτερο «Διάστημα» λειτουργεί ο διαδραστικός διαστημικός χώρος με την ονομασία «διαστημικός πολιτισμός», στον οποίο παρουσιάζεται η μελλοντική προοπτική του Διαστήματος.

Πρωτόγνωρη εμπειρία

Ο διαδραστικός χώρος της έκθεσης προβλέπει παραμονή μεγαλύτερη διάρκειας για τους επισκέπτες καθώς σ’ αυτόν υπάρχουν διάφοροι χώροι δημιουργικής ξεκούρασης ενώ λειτουργεί κινηματογράφος 5D.

Ο κινηματογράφος λειτουργεί εντός μιας μεγάλης σφαίρας στην επιφάνεια της οποίας προβάλλεται η επιφάνεια της Γης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι θεατές κάθονται σαν να βρίσκονται μέσα στην Γη. Το τμήμα μάλιστα αυτό της έκθεσης που έχει την ονομασία «υδρόγειος» μπορεί να μετατραπεί στον πλανήτη Άρη ή στον πλανήτη Αφροδίτη

Το 2015 στο περίπτερο «Διάστημα» άρχισε να λειτουργεί το κέντρο με την ονομασία «Διαστημική και αεροπορία» που θεωρείται ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό-μουσειακό κέντρο στο είδος του, όχι μόνο στην Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο.