Ο πρόεδρος EJU, Σ. Σολοβέιτσικ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χαρούμενοι που γίνονται αγώνες στην Ελλάδα»

Οι ομορφιές της Ελλάδας αλλά και η εξαιρετική «ομάδα» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο που μπορεί να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε εγχείρημα, αποτελούν για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος, την καλύτερη εγγύηση στο πλαίσιο ανάθεσης στη χώρα μας διοργανώσεων παγκοσμίου βεληνεκούς. Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU), Σεργκέι Σολοβέιτσικ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) κατά την επίσκεψή του στα Χανιά για το Cadets European Judo Cup 2019.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση έδειξε ικανοποιημένος από τον αριθμό των χωρών που ταξίδεψαν στα Χανιά, ενώ όσον αφορά στο μέλλον της είπε ότι χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει ν` αναπτυχθεί. Χαρακτήρισε ως μια «γιορτή» το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων που θα γίνει του χρόνου στη χώρα μας, το οποίο όπως είπε εμμέσως πλην σαφώς, θα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, σε επίπεδο αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο.
Για τον κ. Σολοβέιτσικ αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη και τα Χανιά, τα οποία… ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, όπως είπε στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά έρχομαι στην Κρήτη και τα Χανιά. Απ` όσο πρόλαβα να διαπιστώσω είναι ένα πανέμορφο μέρος, ιδανικό για διακοπές και χαίρομαι που έστω και για λίγο βρέθηκα εδώ. Όλοι αγαπούν την Ελλάδα και τις ομορφιές της και όλοι έρχονται εδώ για να περάσουν καλά. Το ίδιο κι εγώ. Άλλωστε έχω πολλούς φίλους εδώ, λόγω και της εξαιρετικής σχέσης μου με τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο», είπε ο «ισχυρός» άνδρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η μικρή συμμετοχή στο πρόσφατο 1st Chania Cadets European Judo Cup, είχε πολλές εξηγήσεις. Αφενός γιατί μία εβδομάδα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας και αφετέρου λόγω της κατάρρευσης του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook που είχε ως αποτέλεσμα ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για τον κ. Σολοβέιτσικ ωστόσο, η συμμετοχή 18 χωρών, σε μια διοργάνωση που έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο καλαντάρι της EJU, δεν είναι διόλου αμελητέα.

«Οι 18 χώρες που ήρθαν στα Χανιά, θεωρώ ότι είναι ένα νούμερο ικανοποιητικό, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη διοργάνωση. Είναι αλήθεια ότι πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως γενικά, μια διοργάνωση για να μπορέσει να κερδίσει τον κόσμο, χρειάζεται χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι το 2020 θα έχει περισσότερο κόσμο. Το αγωνιστικό καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, όμως εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η διοργάνωση αυτή να είναι μία από τις μεγαλύτερες και τις σπουδαιότερες για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία».

Ερωτηθείς για την εμπιστοσύνη που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο στην Ελλάδα, με την ανάθεση πολλών και σημαντικών διοργανώσεων και για την επόμενη διετία (σ.σ. Ευρωπαϊκό Βετεράνων, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21), o κ. Σολοβέιτσικ στάθηκε στην εξαιρετική σχέση που έχει με την «ομάδα» της ελληνικής ομοσπονδίας.
«Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα της ομοσπονδίας. Τον πρόεδρο, τους  προπονητές. Γνωρίζω ότι διαθέτουν τεχνογνωσία και πάθος γι` αυτό που κάνουν. Οργανωτικό πνεύμα ικανό να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε διοργάνωση. Γι` αυτό και την εμπιστευόμαστε. Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνονται αγώνες στην Ελλάδα», ενώ συνέχισε αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βετεράνων που θα γίνει τον προσεχή Μάιο στη χώρα μας.

«Είναι μια εξαιρετική εποχή για την Ελλάδα, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουν οι βετεράνοι αθλητές μας. Γι` αυτούς η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια γιορτή, την οποία φροντίζουν να απολαύσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες που έγιναν πρόσφατα. Οι συμμετέχοντες δεν έρχονται μόνο για να διαγωνιστούν αλλά και για να μείνουν. Να κάνουν διακοπές και να διασκεδάσουν. Μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, γεμάτη αναμνήσεις και μοναδικές στιγμές μεταξύ φίλων. Και η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα για να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση».
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΟΠΑΥΛΑΚΗΣ

©Πηγή: amna.gr