Ο πρόεδρος της Γαλλίας μεσολαβεί για μια συνάντηση μεταξύ Ροχανί και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι σήμερα και αύριο θα συναντηθεί ξεχωριστά με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και του Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ και Χασάν Ροχανί, καθώς προσπαθεί να οργανώσει μια διμερή συνάντησή τους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

“Είχα μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Τραμπ σήμερα το πρωί, θα δω τον Ροχανί απόψε και ξανά τον Τραμπ αύριο” Τρίτη, είπε στους δημοσιογράφους ο Μακρόν.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων, επαναλαμβάνοντας ότι η Τεχεράνη “δεν κλείνει την πόρτα” στις συνομιλίες. Όμως, αν ο σκοπός είναι “να τραβήξουν μια (αναμνηστική) φωτογραφία”, χωρίς να υπάρχει απτό αποτέλεσμα, αυτό απλώς “θα αυξήσει τις οικονομικές δυσκολίες” των Ιρανών.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι “να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία”, πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφασή των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τις διεθνείς δεσμεύσεις τους, όπως από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.