Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι κατά των φιλελεύθερων ιδεών αλλά κατά της επιβολή τους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι κατά των φιλελεύθερων ιδεών ως ιδεών, αλλά δεν συμφωνεί με την επιβολή τους που αποκλείει άλλες εναλλακτικές , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με του φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας, ερμηνεύοντας στην ουσία την άποψη που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times τον περασμένο Ιούνιο.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «οι σύγχρονες ιδέες του φιλελευθερισμού έχουν εξαντληθεί και έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντας της πλειοψηφίας του κόσμου».

«Ο Πούτιν δεν τάχθηκε κατά των φιλελεύθερων ιδεών, ο Πούτιν τάχθηκε κατά της επιβολής των φιλελεύθερων ιδεών ως των μοναδικών, άνευ εναλλακτικών ιδεών» δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος Πούτιν στην συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου προέδρου προκάλεσαν συζητήσεις και το θέμα αυτό ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα τίθεται στις συζητήσεις που έχει ο Πούτιν με τους ξένους ομολόγους του.

«Η φιλελεύθερες ιδέες ζουν και θα ζήσουν. Κάπου γίνονται αποδεκτές κάπου δεν γίνονται αποδεκτές. Ωστόσο παντού εφαρμόζονται, σε διαφορετικό βαθμό, με διαφορετικές μορφές, ακόμη και στις χώρες της δυτικής Ευρώπης» δήλωσε ο Πεσκόφ. Κατά την άποψη του οι φιλελεύθερες ιδέες με την πάροδο του χρόνου μετασχηματίζονται «επειδή η φιλελεύθερη κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της την ανάπτυξη, μ’ ένα μεγάλο αριθμό απειλών, τις οποίες δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν». «Εν μέρει οι φιλελεύθερες ιδέες δημιούργησαν εκ των έσω ιδέες για την πολυπολιτισμικότητας» είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η πολυπολιτσμικότητα ήδη προκαλεί προβλήματα στου κατοίκους των χωρών της δυτικής Ευρώπης, λέγοντας ότι παρ’ όλες τις διαθέσεις που έχουν οι Ευρωπαίοι να φιλοξενήσουν του μετανάστες, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί ‘η γραμμή της έντασης’ και να υπάρξει πλήρης προσαρμογή στην κοινωνία.

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε επίσης και σε προβλήματα στα οποία μπορεί να οδηγήσει ο σεξουαλικός φιλελευθερισμός, υποστηρίζοντας ότι η προπαγάνδιση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων συνιστά απειλή για την ανθρωπότητα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.