Ο Σωκράτης με δικά του λόγια…

 Με τίτλο «Ο Σωκράτης με δικά του λόγια», ο Παπασταθόπουλος με… άρθρο του στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ σκιαγραφεί τον χαρακτήρα, το παιχνίδι του και στους στόχους του. 
 Ο Έλληνας αμυντικός της Άρσεναλ, που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League, αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να παρακολουθεί  Μαλντίνι και Καναβάρο, του άρεσε ο Αγιάλα και στη συνέχεια ο Πουγιόλ, εκθείασε τον Φαν Ντάικ, παραδέχθηκε ότι η θέση του κεντρικού αμυντικού είναι η καλύτερη και πολύ δύσκολη, ενώ δήλωσε ότι οι παίκτες δεν είναι ρομπότ.

 «Με έχετε ακούσει να λέω πολλές φορές αλλά είναι αλήθεια: Μου αρέσει το μηδέν στην άμυνα. Αυτό συνέβαινε πάντα και γι ‘αυτό επέλεξα να είμαι στο κέντρο της άμυνας, επειδή είναι η καλύτερη θέση στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι άρχισα να παίζω καλά εκεί όταν ήμουν 12 ή 13 ετών. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση. Όταν μεγάλωσα, μελέτησα το ιταλικό στυλ άμυνας. Παρακολουθούσα τους αμυντικούς όπως ο Πάολο Μαλντίνι και ο Φάμπιο Καναβάρο. Ο Ρομπέρτο Αγιάλα ήταν επίσης πολύ καλός. Στη συνέχεια, καθώς μεγάλωνα, έβλεπα παίκτες όπως ο Τσάρλες Πουγιόλ. Παίκτες που κέρδιζαν και είχαν πολύ καλή ποιότητα.
Υπάρχουν επίσης πολύ καλοί αμυντικοί τώρα. Αυτό που έκανε ο Βίρτζλ Φαν Ντάικ πέρυσι ήταν κάτι πολύ δύσκολο για κάθε αμυντικό να το πετύχει. Το περασμένο έτος γι ‘αυτόν ήταν τέλειο, αλλά και για όλους τους ανθρώπους κοντά σε αυτόν που τον βοήθησαν πολύ. Ήταν πολύ καλός και ήταν καλός χρόνος γι ‘αυτόν. Με τον τρόπο που προχωράει το ποδόσφαιρο, ειδικά όταν όλοι σκέφτονται για τους επιθετικούς παίκτες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πετύχουν περισσότερα γκολ, νομίζω ότι οι αμυντικοί υπερασπιστές πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη», ανέφερε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
 «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 ή 12 χρόνια. Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, ήμουν στην Ιταλία. Ήμουν στην Ελλάδα πρώτα, αλλά στη συνέχεια έκανα το βήμα προς την Ιταλία. Δεν ήταν τόσο απαραίτητο να παίξεις από πίσω και εξαιτίας αυτού, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες ή γκολ. Τώρα, κάθε ομάδα ή οι περισσότερες πρέπει να ξεκινήσουν από πίσω και να ανταλλάξουν πολλές πάσες για να φτάσουν στην αντίθετη περιοχή και να σκοράρουν. Όσο περισσότερες πάσες και περισσότερα πράγματα κάνεις, έχεις και περισσότερους κινδύνους μέσα. Γι αυτό, είναι πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά και οι ομάδες δέχονται περισσότερα γκολ επειδή οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Όλοι κάνουν λάθη. Γι ‘αυτό το να είσαι αμυντικός αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο δύσκολες θέσεις. Ίσως δεν χρειάζεται να τρέχεις σαν κεντρώος, αλλά κάθε λάθος που κάνεις είναι ένα πολύ δύσκολο λάθος για την ομάδα, που πληρώνεται πολύ δαπανηρά. Αλλά μου αρέσει ακόμα να είμαι αμυντικός. Και για μένα, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι όταν μπορείς να αμυνθείς καλά σαν ομάδα, να ελέγχεις το παιχνίδι, να πολεμάς για κάθε μπάλα και κάθε μονομαχία», πρόσθεσε…
 

©Πηγή: amna.gr