Ο Θεόδωρος Καράογλου για τα 20 χρόνια από το θάνατο Καραμανλή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, το πολιτικό γραφείο του Θεόδωρου Καράογλου διοργανώνει την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής για το έργο, τη ζωή και την προσφορά του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας στην πατρίδα.

Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο αναμορφωτής της Ελλάδας» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Porto Palace».

Στη διάρκειά της θα προβληθεί αφιερωματικό βίντεο για τον οραματιστή πολιτικό, θα υπάρχει πλούσια έκθεση φωτογραφίας από την πολιτική και προσωπική του διαδρομή, έκθεση βιβλίου με σχεδόν όλους τους τίτλους που είναι αφιερωμένοι στον εμβληματικό Σερραίο, ο οποίος ήταν μπροστά από την εποχή του, ενώ για την προσωπικότητά του θα τοποθετηθούν διακεκριμένοι ομιλητές οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του και έζησαν εκ των έσω τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Όπως εξηγεί ο κ. Καράογλου: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανήκει στην ιστορία και όλους τους Έλληνες, ξεπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές των κομμάτων. Για αυτό την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 διοργανώνω στο ξενοδοχείο “Porto Palace” εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στον Εθνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζει και εμπνέει ιδίως στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, για την οποία δεν δίστασε να δακρύσει δημόσια. Η καθολική αναγνώριση της πολιτικής του κληρονομιάς, ακόμα και εκτός ελληνικών συνόρων, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι στη μακρά του διαδρομή πορεύτηκε με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Αφουγκράστηκε τις ανάγκες της χώρας μας, οραματίστηκε το μέλλον, έδρασε στη διαμόρφωση της ιστορίας.

Φέτος, λοιπόν, που συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό του, οι Θεσσαλονικείς οφείλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο πολιτικό ο οποίος ταύτισε το όνομά του με την Ελλάδα, αφιερώνοντας την ψυχή του στην υπηρεσία της πατρίδας».

Για την προσωπικότητα και το πολυσύνθετο έργο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, πέραν του κ. Καράογλου, θα μιλήσουν οι:

  • Κώστας Τσιάρας: Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καρδίτσας, πρώην Υπουργός,
  • Χρήστος Κοσκινάς: Πρώτος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης την περίοδο 1974-1978, πρώην Υπουργός
  • και Φαίδων Γιαγκιόζης: Δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσαλικίδης.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει πλούσια έκθεση φωτογραφίας από την πολιτική και προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έκθεση βιβλίου με σχεδόν όλους τους τίτλους που είναι αφιερωμένοι στη ζωή του, θα προβληθεί αφιερωματικό βίντεο, ενώ θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό το ιστορικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση του πολιτικού γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο αναμορφωτής της Ελλάδας» τελεί υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.