“Ο Τσίπρας καλύπτει πολιτικά τον Παπαγγελόπουλο”

«Δεν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά οι καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών, όπως η χθεσινή της κ. Ράικου, είναι πολύ σοβαρή» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει ήδη τον εαυτό του στο κάδρο, από τη στιγμή που επίσημα το κόμμα του υπερασπίζεται και καλύπτει πολιτικά τον κ. Παπαγγελόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να απαντήσει αν όλα αυτά που έκανε, έγιναν κατ’ εντολήν κάποιου ανώτερου στελέχους της κυβέρνησης, ή αν τα έκανε μόνος του» είπε ο κ. Κυρανάκης.

Και πρόσθεσε: «Είτε ο φάκελος επιστρέψει στη Δικαιοσύνη, είτε μείνει στη Βουλή, η διερεύνηση θα πάει μέχρι τέλους. Η προανακριτική θα εξετάσει κατά πόσο τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι στα καθήκοντα του υπουργού ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων».