Ο ΥΠΕΣ της Σλοβακίας δεν υπέκυψε στις πιέσεις και παραιτήθηκε

Έντονο πολιτικό αναβρασμό έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες η δολοφονία ενός δημοσιογράφου στην Σλοβακία. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας Ντρούκερ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι θα παραιτηθεί έπειτα από τις διαστάσεις που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιάν Κούτσακ ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφοράς στην χώρα έχει προκαλέσει ένα πρωτόγνωρο κύμα λαϊκής οργής το οποίο έχει δημιουργήσει μαζικές διαδηλώσεις. Μάλιστα, εξαιτίας της κατάστασης, ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, έχει ήδη οδηγηθεί στην παραίτηση.

Γιατί παραιτήθηκε ο Ντρούκερ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Τόμας Ντρούκερ, είχε αναλάβει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, έπειτα από την πρόταση που του είχε γίνει από τον τρικομματικό συνασπισμό με επικεφαλής το κόμμα Smer του Φίτσο.

Ο ίδιος όμως δεν είχε δεχτεί να παύσει από τα καθήκοντά του τον Πρόεδρο της Αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ. Υπενθυμίζεται ότι ορισμένες από τις έρευνες του Κούτσιακ αφορούσαν συμφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας στη Σλοβακία, ο ιδιοκτήτης της οποίας σχετίζεται με τον Γκάσπαρ. Από την μεριά τους οι διαδηλωτές ζητούν επιμόνως  την παραίτησή του του επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι δηλώσεις του Ντρούκερ

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «Φεύγω επειδή δεν μπόρεσα να ηρεμήσω την κατάσταση και η πόλωση παραμένει.[…] Δεν πιστεύω πως η αποχώρηση του Γκάσπαρ θα την ηρεμούσε».