Ζάεφ: Δεν αποκλείει συνάντηση με Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.politik.gr, έχουν μεταδοθεί λανθασμένα σε πολλές περιπτώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αφού δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αποκλεισμό συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της γείτονος χώρας.

Όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως πιθανότατα δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας του για την πορεία των συνομιλιών για το θέμα της ονομασίας επειδή, όπως είπε, στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στην Αχρίδα δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη πρόοδος.

Ζητά εθνική ενότητα

«Πιθανότατα θα έχουμε συναντήσεις, ανταλλαγή ενημέρωσης, από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών κι εκ μέρους μου με τον πρόεδρο της χώρας και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, επειδή αυτοί εκτιμούν πως δεν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που να αποτελεί λόγο για συνάντηση πολιτικών αρχηγών.
Το σεβόμαστε αυτό.
Για μας είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι και να μοιραστούμε ιδέες για τα επόμενα στρατηγικά βήματα», τόνισε ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο, και πρόσθεσε πως αυτό που χρειάζεται είναι, όχι μόνο ενημέρωση, αλλά και διαβουλεύσεις για τη στρατηγική και τις κινήσεις της χώρας, ώστε να επιτευχθεί εθνική ενότητα και συναίνεση.
Γ.Σ.